Welkom op de site van Kinderpraktijk Straal

Werkwijze

Omdat elk kind anders is, zal ik de begeleiding aanpassen aan wat uw kind nodig heeft en het beste bij hem of haar past. Dit doe ik door te kijken, luisteren, spelen en praten met uw kind, me te verdiepen in en aan te passen aan zijn of haar belevingswereld en in zijn/haar eigen tempo.

Hierbij maak ik gebruik van diverse therapievormen, zoals cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, speltherapie, creatieve therapie (tekenen, schilderen, knutselen), metaforen, ontspannings- en verbeeldingsoefeningen en/of door middel van bewegingsoefeningen. Om een kind meer rust in het lijf te kunnen laten krijgen kunnen speciale oefeningen gedaan worden die helpen bij de integratie van de reflexen. Voor meer informatie hierover kunt u op de volgende link klikken: Reflex integratie

Ook kan het goed zijn om EMDR toe te passen. Meer informatie hierover vindt u via de volgende link: EMDR

Ik zal me richten op de binnenwereld van het kind, maar ook op de buitenwereld. Dit is het gezin, de familie, omgeving en de school. Oudergesprekken zijn dan ook een vast onderdeel van de behandeling. Tijdens de gesprekken en behandeling werk ik zo veel mogelijk oplossingsgericht.

IMG_1306 IMG_1313 IMG_1312 IMG_1315

Persoonsgegevens leg ik vast in een cliëntendossier. Hierbij houd ik me aan de maatregelen die in de Algemene verordening gegevensbescherming worden vereist.